Lomanlaan te Utrecht

Syntrus Achmea Real Estate en Rebo zetten de glazenwasrobot van Kite Robotics in voor het reinigen van 2 woontorens met 119 appartementen in Utrecht. Waar dit voorheen gebeurde met de hand, gaat dit nu op duurzame en veilige wijze met een robot. De glazenwasrobot heeft slechts enkele ankerpunten nodig op het dak en kan hierdoor prima ingepast worden op bestaande gebouwen, waarbij er maximale ruimte overblijft op het dak voor bijvoorbeeld zonnepanelen.

Met de glazenwasrobot wordt vaker gereinigd en hoeft niemand meer aan de gevel te hangen.
Daarnaast kijkt niemand naar binnen, wat de privacy en de huurderstevredenheid van de bewoners ten goede komt.

Duurzame glasbewassing voor RIVM met robots

De buitenzijde van de huisvesting van het RIVM en het CBG wordt autonoom gereinigd door de KITE Robot. De voetprint van de glazenwasrobot is laag wat bijdraagt aan het behalen van de BREEAM kwalificaties. BREEAM stelt eisen aan management, gezondheid en comfort,energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling.

De KITE Robot is ontwikkeld voor glasbewassing en gevelreiniging op hoogte. Het geautomatiseerde systeem reinigt automatisch en zonder menselijk handelen. De robot creëert veiligere omstandigheden en schonere gebouwen. De roterende borstel poetst de ramen en gevels van het RIVM moeiteloos schoon.

“Duurzaamheid, efficiëntie en veiligheid, zijn voor ons belangrijke overwegingen bij het maken van systeemkeuzes.”

Alexander Schütte, gemeente Utrecht: “Vooral de slechte bereikbaarheid van de overkapping en de kostenbesparing die we hiermee in de exploitatiefase realiseren waren voor ons doorslaggevend bij het maken van de keuze voor de reinigingsrobot.

Tevens is het eenvoudiger om de schoonmaakfrequentie te verhogen. Dat betekent een schonere omgeving voor de reiziger.”

De KITE Robot reinigt de verkapping over de trappen van de Stationshal Utrecht CS naar de nieuwe trambaan. Het treinstation van Utrecht is de grootste in Nederland, en maakt per dag deel uit van de reis voor meer dan 170.000 passagiers en 900 treinen.

In een vroeg stadium heeft de gemeente van Utrecht nagedacht over slim onderhoud. Met het systeem van KITE Robotics is het reinigen veilig en efficiënt zonder dat de reizigers er last van ondervinden, waardoor zij comfortabel verder kunnen reizen.

“Hoogwaardige duurzame technologie passend bij de visie Camelot Real Estate”

Camelot Campus 053 bestaat uit een wooncomplex met 441 zelfstandige studentenstudio’s inclusief lounge- waitingroom, sport- / game area en een ware cinema . De technologie van KITE Robotics wordt hier gebruikt om de moeilijk bereikbare ramen te reinigen. De robot heeft geen camera’s en kijkt dus niet naar binnen, waardoor gasten kunnen genieten van een verblijf met verhoogde privacy, en blijvend ‘helder’ uitzicht.

“Hoogwaardige duurzame technologie passend bij de visie Camelot Real Estate voor micro-living / studenthousing”, aldus Gert Jan van de Sande, Projectleider/Directievoerder Transformatie en Bouwmanagement, Camelot Real Estate.

Park Phi, Kantoor Noord gelegen aan de Zuiderval te Enschede

Schröder Vastgoed heeft Park Phi, gerealiseerd, welke uit drie nieuwe vooruitstrevende kantoorgebouwen bestaat. Bij het ontwerp van deze gebouwen en de inrichting van het terrein eromheen staan duurzaamheid en de gebruiker centraal.

Park Phi was een van de eerste gebouwen in Nederland die een BREEAM label hebben bemachtigd, een duurzaamheidslabel voor vastgoed. Het systeem van KITE Robotics wordt gebruikt vanwege haar efficiëntie en duurzaamheid.

Vraag vandaag nog een offerte aan

“Met KITE Robotics gaat het een stuk sneller, tegen lagere kosten maar met behoud van kwaliteit.”

“Voorheen ervaarden we de glasbewassing van onze
gebouwen als langdurende werkzaamheden.Met KITE Robotics gaat het een stuk sneller, met behoud van kwaliteit. En een stuk voordeliger! Daarnaast vinden wij het milieubewuste en duurzame karakter belangrijk.

Verder is het een stuk veiliger en je hebt geen grote constructies op het dak meer nodig. De robot gebruikt maar een viertal ankerpunten, waarmee je meer ruimte op het dak over houdt voor bijv. zonnepanelen. In de toekomst zijn we zeker van plan de robot op meerdere panden van ons toe te gaan passen.”

Pim Fij, Universiteit Twente